Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Zvýšená fce štítné žlázy

Dobrý den,dozvěděla jsem se, že mám zvýšený hormon štítné žlázy. Je to totéž co zvýšená funkce štítné žlázy čili hypertyreóza? A jaké vedlejší účinky má užívání léků na vyrovnání hormonu? Je možné, že při užívání léku výrazně přiberu na váze? A dá se tento problém řešit i homeopatiky? dDěkuji za odpověď.

Odpovědi na otázku

Zvýšená funkce štítné žlázy (hypertyreoza) znamená zvýšení hormonu štítné žlázy. Hlavní nežádoucí účinek léků, které tuto hyperfunkci potlačují (tzv. tyreostatika), je útlum kostní dřeně - snížení tvorby červených krvinek, bílých krvinek, krevních destiček a z toho plynoucí důsledky - anémie, infekce, krvácivé projevy...Homeopatika jistě neublíží, ale nelze na ně spoléhat jako na jedinou léčbu.